We had some extra idlys at the end of the day and the kids wanted something different and here i tried this chilly idly .
Not like the ones they serve at hotels i used a lot of vegetables and little oil and needless to say it has become a favorite among everyone at home .
now i steam some extra idlys just to make these ...
here we go
INGREDIENTS
- IDLY CUT INTO SMALL PIECES ----5
- MIXED VEGETABLES ,CAPSICUM WILL ADD TO THE FLAVOUR --ONE CUP
- ONIONS CUT INTO SMALL PIECES
- LITTLE OIL TO FRY
- IDLY MILAKAIPODI --4 TEASPOON
- TOMATO SAUCE --2 TEASPOON
CUT IDLYS INTO SMALL CUBES .ON A NON STICK TAVA POUR A LITTLE OIL AND PLACE THESE PIECES AND LET THEM REMAIN FOR A WHILE UNTIL THE TOP LAYER BECOMES CRISPY .CHANGE SIDES AND GET THEM ALL GOLDEN BROWN .
(FOR THOSE WHO DO NOT MIND OIL ONCE IN A WHILE U CAN GET THEM DEEP FRIED IN OIL .THEY ARE SO DELICIOUS THAT THE CHILDREN WOULD EAT THEM JUST LIKE THAT .A QUICK SNACK TOO)
NOW ADD 3 TEASPOONS OF IDLY MILAGAIPODI IN THESE FRIED PIECES MIX AND KEEP ASIDE.
IN A KADHAI ADD TEASPOON OIL ,SOME ONIONS CUT INTO SMALL PIECES,CUT VEGETABLES,AND SAUTE FOR A WHILE .
SPRINKLE SOME WATER SO THAT THE VEGGIES ARE COOKED.
AT THE END ADD CUT CAPSICUM PIECES AND 2 SPOONS TOMATO SAUCE AND SAUTE FOR A WHILE .
NOW ADD THE PARTLY MARINATED IDLY PIECES TO THIS SAUTE AGAIN .
WHEN VEGETABLES AND IDLY PIECES GET PROPERLY MIXED REMOVE FROM FIRE AND SERVE .
THERE IS NO NEED FOR ANY SIDE DISH BUT SOME WEDGES OF CARROTS AND ONIONS AND TOMATOES WOULD MAKE THIS YUMMY AND NUTRITIOUS TOO .
HAPPY EATING .
இதே ஸ்டைல்ல குடைமிளகாய்-தக்காளி-வெங்காயம்-ஸாஸ் இதெல்லாம் பொடியா கட் பண்ணி ஒரு வாணலில உப்புப் போட்டு வதக்கிட்டு தோசை மேல பரத்தி ஜலபினோ ஆலிவ் போட்டு இருந்தா கொஞ்சம் தூவி தோசையை சாப்ட்டுப் பாருங்க.பிடிச்சா அதுக்கு பீட்ஸா தோசைன்னு பேரு கொடுத்துடுங்க.
ReplyDeletenice recipe. I will make idli manchurian.
ReplyDeletewww.vijisvegkitchen.blogspot.com
எப்படி இருக்கீங்க பத்மா? காட்டெருமை , தமிழ் நாடு ஒன்று ல இருந்து. உங்க நண்பர் itk எங்க காணோம்? உங்க போன் நம்பரும் இப்போ இல்லை என்கிட்டே. ஒரு offline மெசேஜ் குடுங்க.
ReplyDeleteA good recipe.
ReplyDeleteஉஷ்,
ReplyDeleteஉங்களுக்கு சமைக்ககூட தெரியுமா சொல்லவேயில்லை :-)) அப்புறம் என் நீண்ட கால வைரிகளை எப்படி வஞ்சம் தீர்ப்பது என்று தெரியாமல் இருந்தது, இனிமே ஜில்லி இட்லி செஞ்சு காலிப்பண்ணிட வேண்டியது தான் :-))
ஹி..ஹி..ச்சும்மா தமாசு, நல்லா இருக்கும் போலவே தெரியுது, ஆனால் இதுக்கு பேரு மசலா இட்லிஅல்லது கைமா இட்லி அப்படினு சொல்லீ ஹோட்டலில் தறாங்க, சில்லி இட்லினும் தனியா இருக்கு.
புல்ஸ் சாமியோவ்!
ReplyDeleteநலமா?
//எப்படி இருக்கீங்க பத்மா? காட்டெருமை , தமிழ் நாடு ஒன்று ல இருந்து. உங்க நண்பர் itk எங்க காணோம்? உங்க போன் நம்பரும் இப்போ இல்லை என்கிட்டே. ஒரு offline மெசேஜ் குடுங்க//
கொஞ்ச காலம் காணாமல் போய் வந்தா நோட்டீஸ் போட்டுடிங்களே,
இங்கே என்ன வத்தக்கொழம்பு கடன் வாங்க வந்தீரா? நம்ம ஊட்டாண்ட வாங்க தலகீழா தொங்கினே சரக்கடிக்கலாம் :-))